Dom ska hitta oss tillsammans

Donna Donna Teater 2017

Dom ska hitta oss tillsammans
Normbrytande kvinnor - en queer historia på Ulla Billquists tid

Föreställningen spelas även i samband med föredraget "Normbrytande kvinnor - en queer historia på Ulla Billquists tid" av Emma Severinsson, historiedoktorand vid Lunds Universitet. I föredraget berättar hon om kvinnor som brutit mot hetero-, tvåsamhet och sexualitetsnormer mellan 1920-1950. Vad utmanade de? Hur såg motståndet ut? Och vilken roll har de i historieskrivningen?
 

Datum & länkar

Lördagen den 6 juli 1946. Sveriges största sångerska, Ulla Billquist, är inte på väg till en inbokad spelning i Karlstad. Hon ligger på köksgolvet i sin lägenhet, alla fyra gaskranar är öppna, och bredvid henne ligger den kvinna som hon har en kärleksrelation med. Vi vet än idag inte vem den kvinnan var. Men vi vet att hon reser sig upp och går. Där, i den kvinnans historia, börjar "Dom ska hitta oss tillsammans". En kärlekshistoria om självmord, tvivel och rätten att få finnas till.

Fritt efter intervjumaterial med Ulla Billquists anhöriga samt uppgifter ur dokumentärfilmen ”När molnen skingras” (Lasse Zackrisson, 2016)."Dom ska hitta oss tillsammans" hade urpremiär på Potato Potato i Malmö den 4 maj 2017, och har sedan dess spelats på Stockholms Stadsteater under Stolt Scenkonst och på Panncentralen i Mariestad under Göteborg International Biennal for Contemporary Art. "Dom ska hitta oss tillsammans" finns inspelad, kontakta oss för länk.

Manus och regi: Felicia Ohly
Skådespelare: Linn Mildehav & Paula Sundberg
Producent: Maja Alasalmi 
Scenografi och kostym: Emilia Bongilaj
Ljus: Amanda Lebert Elfvelin

Donna Donna har gjort teater tillsammans sedan 2015. Vi arbetar med nyskriven dramatik och tycker om att kasta oss mellan genrer, uttryck och former. Vår scenkonst syftar till att i det stora och lilla förändra samhället.

2019 // DONNA DONNA

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic