top of page
I väntan på Vivi Sahlin

Cissi har ordnat en politisk salong med sin stora förebild Vivi Sahlin. I åratal har hon följt Vivi och hyllat hennes kompromisslösa debattstil, och ikväll ska hon för första gången få höra henne prata live. Men när publiken är på plats och föreläsningen ska börja har Vivi inte kommit än. Cissi måste starta mötet själv. Var har Vivi tagit vägen? Och vad ska det bli av Cissi om hon inte dyker upp?

I väntan på Vivi Sahlin är en mörk och rolig föreställning om vad som händer när politiskt idoliserande går alldeles för långt. I en slags monolog-föreställning undersöks vårt behov av att tillhöra en grupp, vår benägenhet till svart-vitt tänkande och hur lätt det är att låta någon annan berätta hur världen fungerar. 

I väntan på Vivi Sahlin hade urpremiär under Stockholm Fringe Festival 2022 och vann Stockholm Fringe Festival Audience Choice Award. Arrangemanget sker i samverkan med studieförbundet Bilda.

Medverkande

Text: Felicia Ohly Scenografi och ljus: Emilia Bongilaj Kostym: Amanda Varhaugvik På scen: Paula Sundberg, Ester Holmén/Siri Jennerfelt, Ellinor Mehari, Johan Charles

I

I Väntan på Vivi Sahlin bild (1).jpg
Bilder från föreställningen
bottom of page