Royals

Drottningen och Prinsessan ska dra. De ska resa iväg, posera för välgörenhet under dagarna och dricka jelly-shots ur navlarna på 20-åriga pojkar på nätterna. DonnaDonna är nu tillbaka med den komiska samtidsskildringen av monarkin och har nypremiär den 12 november.


"Lilla vännen, tror du att drottning Kristina tänkte sig att hon skulle brytas ner? Eller Ulrika Eleonora? Eller drottning Desirée, eller prinsessan Diana?"
I föreställningen Royals ska Drottningen och Prinsessan dra. Men Prinsessan har ändrat sig, hon vill ta över makten. Royals är en komisk och förhöjd samtidsskildring av monarkin, som behandlar makt, kön och en mor/dotter-relation som ställs på sin spets.

Royals har tidigare spelat i vardagsrum och trädgårdar runtom i Stockholm och Malmö, och senast på FRANK:s 8 mars-firande 2016. I November 2017 hade föreställningen nypremiär under festivalen Transistor 4 i Malmö.


Manus & Regi: Felicia Ohly

Medverkande: Paula Sundberg & Linn Mildehav

Scenografi & Kostym: Emilia Bongilaj

Producent: Maja Alasalmi

Datum & länkar

Donna Donna har gjort teater tillsammans sedan 2015. Vi arbetar med nyskriven dramatik och tycker om att kasta oss mellan genrer, uttryck och former. Vår scenkonst syftar till att i det stora och lilla förändra samhället.

2019 // DONNA DONNA

  • Instagram Social Icon
  • Facebook Classic